Printer Friendly Version Предавање амбасадора Грбића на Академији директора корејских компанија @ 25 April 2024 04:26 AM

На позив Ким Бјонг-гвана, председника Корејске асоцијације увозника (KOIMA) са којом Амбасада остварује веома добру и блиску сарадњу последњих година, амбасадор Немања Грбић учествовао је на Академији директора компанија чланица Асоцијације и одржао предавање о потенцијалима јачања економске сарадње Србије и Кореје.

Уочи саме презентације, уприличен је сусрет амбасадора са председником KOIMA, током ког је разговарано о начинима даљег унапређења сарадње Амбасаде са овом организацијом. Као и претходних година, председник Ким указао је на значај јачања видљивости производа из Србије на овдашњем тржишту и упутио позив нашој страни да узме активно учешће на овогодишњем или будућим међународним увозним сајмовима, које организује KOIMA.

Предавању амбасадора присуствовало је 12 компанија чланица ове асоцијације, које су биле представљене на нивоу власника или извршних директора. Имајући у виду састав публике, амбасадор је, након уводних напомена о историји, географском положају и традицији наше земље, говорио о потенцијалима за извоз прехрамбених и пољопривредних производа, али и различитог типа услуга на овдашње тржиште. На интересовање присутних, представио је инвестиционе потенцијале, државне мерe подстицаја, структуру радне снаге, а изнео је и пресек стања билатералне економске сарадње и размене са Корејом, уз напомену да се током ове године очекује званичан почетак преговора о Споразуму о економском партнерству (вид споразума о слободној трговини).