Printer Friendly Version Посета поверенице за заштиту равноправности Бранкице Јанковић Р. Кореји и састанак са амбасадором @ 5 April 2024 04:07 AM

У оквиру пројекта Корејске фондације, у периоду од 1 – 5. априла у Р. Кореји је боравила повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић која је, том приликом, обавила низ састанака у корејским институцијама.

Међу поменутим састанцима посебно издвајамо оне са Ким Хјун-ђуном, помоћником министра здравља задуженим за популациону политику, Ју Де-ђонгом, бившим амбасадором Р. Кореје у Р. Србији и посебним саветником за међународну сарадњу провинције Гјонги, као и са Шин Бо-ра, председницом Института за женска људска права Кореје.

Током ових састанака, као и других активности које су укључивале предавања и састанке у администрацији Града Сеула, Корејској фондацији, Корејској агенцији за промоцију трговине и инвестиција, Гјонги провинцији, Корејској националног дипломатској академији и Центру за размену глобалног знања и развој, повереница Јанковић имала је прилику да са надлежнима размени добра искуства и праксе из делокруга свог рада. Реализованим састанцима успостављен иницијални контакт сродних институција две стране и темељ потенцијалне будуће сарадње у области превенције дискриминације, поштовања људских права и принципа једнакости свих грађана.

У оквиру посете, уприличен је и састанак поверенице Бранкице Јанковић са амбасадором Р. Србије у Р. Кореји Немањом Грбићем, како би саговорници разменили предлоге могуће сарадње са Р. Корејом у поменутим областима, за шта је обострано констатовано да постоји потенцијал.