Printer Friendly Version Покренут пројекат публикације књиге на корејском језику „Србија 101“ @ 11 March 2024 02:37 AM

У Амбасади Републике Србије у Сеулу званично је покренут пројекат књиге на корејском језику „Србија 101“. Тим поводом, Амбасаду су посетили корејски студенти, махом са Ханкук универзитета за стране студије, који су као млади аутори ангажовани на реализацији пројекта публикације поменуте књиге о нашој земљи, са циљем промоције позитивног имиџа Србије у Кореји. За учешће у пројекту пријавило се укупно 29 аутора, од којих ће сваки обрадити по једну тему.

Поздрављајући присутне, амбасадор Грбић је захвалио учесницима пројекта на жељи да својим радом помогну промоцију Србије у Кореји, посебно имајући у виду да корејска читалачка публика до сада није имала прилику да се упозна са књигом ове врсте на корејском језику. Након тога, представио је основне тематске целине будуће књиге „Србија 101“ (одељци о историји, познатим личностима, култури/обичајима, храни, туризму, спорту и економији), понудивши младим ауторима сваку могућу помоћ Амбасаде у смислу материјала или информација које им могу бити од користи приликом писања есеја. Амбасадор је обавестио присутне да ће сваком од њих бити додељен сертификат о учешћу у пројекту, да ће бити потписани као аутори књиге, као и да ће за ауторе најбоља три есеја бити обезбеђене симболичне награде Амбасаде.

Млади корејски аутори изразили су велико задовољство учешћем у пројекту, као и другим активностима које Амбасада спроводи на плану јавне дипломатије.