Printer Friendly Version Интервју амбасадора Грбића за часопис „Српска стратешка ревија“ @ 4 March 2024 07:41 AM

У последњем броју часописа „Српска стратешка ревија“ („Serbian Strategic Review“), тромесечнику који излази у Србији на енглеском језику, објављен је интервју амбасадора Немање Грбића.

Интервју је послужио као прилика да се представе актуелности у односима између две земље, као и активности у раду Амбасаде на плану јавне дипломатије. Фокус текста је на културној сарадњи (ангажман уметника и културних радника у Кореји), као и пројектима које Амбасада у континуитету спроводи, попут пројекта „Млади амбасадори Србије“ (постављање садржаја на инстаграм страну посвећену спорту, култури, традицији и актуелностима у вези са нашом земљом од стране младих Корејаца), као и пројекту издавања књиге о Србији  (збирка есеја на различите теме, чији су аутори корејски студенти).

Такође, у интервјуу се помиње донација српских народних ношњи од стране Амбасаде Катедри за јужнословенске студије Ханкук универзитета, као и оснивање секције за српске народне игре на овом универзитету. Уз остале теме, везане за област културне сарадње између две земље, интервју се тицао и недавног извођења представе „Путујуће позориште Шопаловић“ српског аутора Љубомира Симовића у Градском позоришту корејског града Инћон, као и продукција филма „Паркић из Јужне Кореје“, који је емитован на РТС1, а чији је Амбасада била спонзор и коаутор. Део чланка посвећен је и оснивању првог Друштва корејско-српског пријатељства које је недавно основано у Сеулу.

Интервју је доступан на следећем линку:  https://ssreview.rs/ssreview-8/