Printer Friendly Version Програм „Млади амбасадори Србије“, додела диплома полазницима @ 29 February 2024 02:22 AM

У Амбасади Републике Србије у Сеулу је одржано ново окупљање са корејским студентима у оквиру програма „Млади амбасадори Србије“ (за период октобар-децембар 2023, друга година овог програма), којом приликом је Амбасада полазницима програма доделила дипломе за учешће у наведеној иницијативи.

У разговору амбасадора Немање Грбића са корејским студентима је високо оцењен наведени програм током ког је младим Корејцима ближе представљена Србија. Студенти (углавном са Катедре за српски језик Ханкук универзитета за стране студије) су истакли да им је програм омогућио да стекну нова знања о Србији. Посебно је похваљена активност корејских студената у промоцији Србије на друштвеним мрежама, превасходно кроз инстаграм налог oh.serbia, где је успостављена пракса редовног постављања садржаја на корејском језику, који корејску публику упознаје са разноврсним аспектима српске културе, обичаја, хране, природних лепота и др.

Амбасадор Грбић најавио је да ће, сада већ традиционалан, програм „Млади амбасадори Србије“ бити настављен и током ове године, уз даље обогаћивање и унапређивање његовог садржаја.