Printer Friendly Version Састанак амбасадора са руководством компаније „AIDOT“ @ 23 February 2024 05:58 AM

Како би се испитале могућности за реализацију пројеката корејских компанија у области вештачке интелигенције (AI) у Србији, амбасадор Немања Грбић састао се у Амбасади са руководством компаније „AIDOT“, председником Ђонг Ђе-хуном и сарадницима.

„AIDOT“, једна од водећих корејских компанија у примени AI у области медицине и здравства, развила је технологију дијагностике рака грлића материце помоћу вештачке интелигенције, која је затим регистрована од стране Министарства здравља Републике Србије као медицинска метода. Саговорници су изразили интерес за даљу сарадњу са нашом страном, како би се значајно унапредили редовни периодични медицински прегледи/скрининг на малигне болести у што ширем захвату женске популације у Србији.

Амбасадор Грбић је захвалио саговорницима на детаљној презентацији компаније и производа, те нагласио приоритетан значај који Влада Републике Србије придаје сектору вештачке интелигенције, као и да је медицина једна од три кључне области у којима видимо велики потенцијал за практичну примену технологија AI. Саговорницима је представио активности наше стране на том плану, са посебним фокусом на пројекат „BIO4 Campus“, уз упућивање позива овој компанији да буде део поменутог пројекта у будућности.