Printer Friendly Version Амбасадор Грбић са стонотениском репрезентацијом у Бусану @ 19 February 2024 07:45 AM

На позив организатора, као и Стонотениског савеза Србије, амбасадор Немања Грбић присуствовао је церемонији свечаног отварања Тимског светског првенства у стоном тенису, одржаној у Бусану. Поменуто такмичење одржава се у овом корејском граду под слоганом „Један сто, један свет“ у периоду од 16-25. о.м, у организацији Светске стонотениске федерације и града Бусан.

Стонотениска репрезентација Србије састављена је од укупно осам играча (по четири такмичара и такмичарки), а осим њих овим поводом у Кореји борави и селектор репрезентације Милош Ђукић. Приликом сусрета са нашим спортистима, размењени су утисци о организацији такмичења, условима боравка у Бусану, а амбасадор је искористио прилику и како би нашим стонотенисерима пожелео пуно успеха у предстојећим мечевима, као и пласман на ЛОИ у Паризу.

Церемонију отварања чинили су сценско-визуелни наступи корејских уметника, као и поздравни говори министра културе, спорта и туризма Кореје Ју Ин-ћона, градоначелника Бусана Парк Хонг-ђуна и председнице Светске стонотениске федерације Петре Сорлинг.