Printer Friendly Version Састанак амбасадора Грбића са председником Асоцијације корејске културе @ 2 February 2024 04:55 AM

У Амбасади Републике Србије у Сеулу одржан је састанак амбасадора Немање Грбића са председником Асоцијације корејске културе (АКК) Самјуелом Чунгом, на иницијативу поменуте корејске организације која се бави промоцијом међународне културне размене.

С. Чунг је представио Асоцијацију као невладину организацију, која је повезана са Министарством културе, спорта и туризма Р. Кореје, указавши да је основана 1984. године, те да је фокус њеног рада на промоцији традиционалне корејске културе у свету, али и културне размене са земљама широм света. У претходним годинама АКК је остварила, уз готово све дипломатске мисије акредитоване у Сеулу, веома добру сарадњу и са Амбасадом Србије. Нажалост, ова сарадња успорила је и стагнирала као последица рестрикција на јавне догађаје које је наметнула пандемија Ковид-19, али је сада право време да се она настави и даље развија.  Неке од најважнијих активности АКК су промоција корејске традиционалне ношње – ханбок у сарадњи са дипломатским мисијама, организација културних манифестација (концерата, изложби) домаћих и страних уметника, глобални културни фестивал и сл.

Амбасадор Грбић је захвалио на изнетим информацијама, уз констатацију да постоје бројне области могуће сарадње са АКК. У том смислу, изнео је неколико предлога конкретних активности током ове године, имајући у виду да се у њој обележава 35. годишњица успостављања дипломатских односа између две земље, изражавајући спремност Амбасаде да обнови и даље ојача сарадњу са овом организацијом у наредном периоду.