Printer Friendly Version Амбасадор Грбић са високим званичником корејског Министарства трговине, индустрије и енергетике о Споразуму о економском партнерству @ 26 January 2024 04:49 AM

Амбасадор Немања Грбић одржао је састанак са генералним директором Бироа за политику планирања споразума о слободној трговини у Министарству трговине, индустрије и енергетике Републике Кореје Ан Чанг-јонгом, током ког је било речи о даљим корацима у процесу отпочињања преговора за закључивање Споразума о економском партнерству (Economic Partnership Agreement - EPA) између две земље. Реч је о, до сада, најважнијем споразуму у домену економске сарадње за који се, када буде био закључен, очекује да пружи снажан замајац економској размени и сарадњи две земље.

Саговорници су се сагласили да су привреде две земље компатибилне, са пуно потенцијала за даље увећање трговинске размене, која је у претходној деценији увећана чак 49 пута. Амбасадор Грбић је пренео да Република Србија придаје изузетан значај што скоријем званичном отпочињању преговора о ЕРА и закључивању овог споразума у догледно време, чиме би пријатељски односи између две земље добили једну сасвим нову димензију.