Printer Friendly Version Састанак амбасадора Грбића са руководством компаније „SK C&C“ @ 23 January 2024 03:59 AM

Како би се испитале могућности за реализацију пројеката корејских компанија у области вештачке интелигенције (AI) у Републици Србији, амбасадор Немања Грбић састао се у Амбасади са руководством компаније „SK C&C“, потпредседником и лидером „Hybrid Cloud Group“ Јун Ђунг-шиком и лидером „Hynix Cloud Team“ Ли Јанг-јуном.

Саговорници су представили пословање компаније „SKC&C“, која је ћерка-фирма конгломерата „SK“, другог највећег чебола у Републици Кореји, који је глоблани лидер у услугама телекомуникација и производње полупроводника. „SKC&C“ (око 4.000 запослених) обезбеђује ИТ услуге за читав конгломерат „SK“, посебно када су у питању AI и технологије „cloud“ и „digitalfactory“, а остварује сарадњу и са међународним партнерима.

Амбасадор Грбић је саговрнике подсетио на добра искуства сарадње наше стране са конгломератом „SK“, што је крунисано потписивањем Меморандума о сарадњи са компанијом „SK Bioscience“, током посете председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић Републици Кореји у септембру прошле године. Нагласио је приоритетан значај који Влада Републике Србије придаје сектору дигитализације и информационо-комуникационих технологија и представио главне пројекте сарадње са корејском страном, као и приоритете земље у домену технологије вештачке интелигенције у наредном периоду.

Саговорници су изразили интерес  за сарадњу са Србијом у сектору AI, те спремност да успоставе директан контакт са партнерима у нашој земљи.