Printer Friendly Version Амбасадор Грбић са српским младим олимпијцима на отварању Зимских олимпијских игара за младе у Гангвону, Република Кореја @ 22 January 2024 02:22 AM

У корејском граду Гангнунг, провинција Гангвон, 19. јануара 2024. године свечано су отворене 4. Зимске олимпијске игре за младе, које ће се у овој корејској провинцији, иначе домаћину и Зимских олимпијских игара 2018. Године, одржати у периоду од 20. јануара до 1. фебруара ове године.

Свечаној церемонији отварања, на позив организатора, као и председника Олимпијског комитета Србије Божидара Маљковића, присутвовао је амбасадор Немања Грбић. Том приликом, он је поздравио делегацију Србије, састављену од девет представника Комитета и седам младих спортиста у зимским олимпијским дисциплинама, те им пожелео добродошлицу и пуно успеха у предстојећим такмичењима, као и угодан боравак у Кореји. Отварању су присуствовали и председник Међународног олимпијског комитета Томас Бах, председник Републике Кореје Јун Сок-јол, као и бројне друге угледне званице, укључујући и дипломатски кор.

Након сусрета са нашом делегацијом, чланови нашег тима упутили су позив амбасадору да посети олимпијско село и подржи наше младе спортисте и током њихових наступа, што је амбасадор са задовољством начелно прихватио.