Printer Friendly Version ПРИЈАВА ЗА СТИПЕНДИЈУ „УЂОНГ ФОНДАЦИЈЕ ЗА ОБРАЗОВАЊЕ И КУЛТУРУ“ (WOOJUNG EDUCATION AND CULTURE FOUNDATION) ЗА ПРВИ СЕМЕСТАР 2024. @ 12 January 2024 06:32 AM

 

Амбасада Републике Србије у Републици Кореји обавештава све заинтересоване о стипендији „Уђонг фондације за образовање и културу“ која нуди финансијску помоћ српским студентима уписаним на редовне студијске програме, укључујући мастер и докторске програме, на универзитетима у Републици Кореји, током првог семестра академске 2024. године. Поменута Фондација основана је од стране „Бујоунг групе“, једне од највећих грађевинских компанија у Кореји, како би помогла страним студентима који студирају у Кореји.

Прописани услови за пријаву за стипендију:

1. Страни студент који студира у Кореји и тражи финансијску подршку за школарину и трошкове живота;

2. Студент који је стекао преко 80 бодова (еквивалентно оцени Б или више) као редован студент на корејском универзитету. Разматраће се и ако студент има финансијске потешкоће;

3. Студент са добрим манирима;

4. Студент који нема државну стипендију или другу стипендију. Студенти на стипендијама нису квалификовани за стипендију.

 

Пријаве студената на школама језика неће бити разматране.

РОК: 24. јануар 2024. (Због кратког времена, неће бити прихваћене пријаве након овог датума)

Стипендије ће бити додељене изабраним студентима на препоруку Амбасаде у складу са правилима Фондације. Коначан избор стипендиста врши Фондација на основу интервјуа са препорученим студентима и евалуације њихове пријаве.

Молимо све заинтересоване да се обрате Амбасади како би добили више информација о пријави и потребним документима.