Printer Friendly Version Донација српских полицијских униформи Мултикултурном музеју у Сеулу @ 7 December 2023 06:02 AM

У Амбасади у Сеулу одржан је састанак са директором Мултикултурног музеја (Multiculture Museum) смештеног у корејској престоници, Ким Јун-теом, са којим је амбасадор Немања Грбић разговарао о могућностима сарадње, а непосредан повод за састанак била је донација српских полицијских униформи, које је на иницијативу Амбасаде обезбедило Министарство унутрашњих послова Републике Србије.

Ким Јун-те је представио Мултикултурни музеј, који је основан 2007. године, у циљу упознавања корејске публике са различитим аспектима културе страних земаља. У разговору је било речи о могућостима за успостављање сарадње између Мултикултурног музеја у Сеулу и сродним музејима у Србији, као и о одржавању у овом музеју пригодне изложбе о нашој земљи поводом обележавања 35. годишњице успостављања дипломатских односа између две земље.

Ким Јун-те је, овом приликом, захвалио Амбасади и Министарству унутрашњих послова Републике Србије на донацији полицијских униформи Републике Србије за сталну поставку у музеју, нагласивши да је у плану оснивање посебног музеја који ће бити посвећен искључиво богатој колекцији ове врсте униформи које су дониране од стране великог броја држава.