Printer Friendly Version Амбасадор Грбић са студентима српског језика Ханкук универзитета @ 1 December 2023 08:01 AM

На Ханкук универзитету за стране студије, у организацији Катедре за јужнословенске студије, иначе једине у Кореји на којој се изучава српски језик, јуче је организована редовна годишња манифестација. На позив проф. Ким Санг-хуна, шефа поменуте катедре, догађају је присуствовао амбасадор Немања Грбић, као и проф. др Душанка Вујовић, гостујући професор српског језика на овом универзитету.

Проф. Ким је у поздравном говору представио резултате рада Катедре у претходном периоду, као и поједина академска достигнућа студената. Истакао је да изузетно цени сарадњу коју Ханкук универзитет остварује са Амбасадом, те посебно захвалио на недавној донацији народних ношњи, захваљујући којој студенти секције „Коло“ већ месец дана интензивно уче српске традиционалне народне игре.  

У свом говору, амбасадор је истакао да је задовољство сарађивати са Катедром, која негује веома блиске деценијске везе како са Амбасадом у Сеулу, тако и са универзитетима у нашој земљи, захваљујући чему постоји програм ангажовања гостујућих професора из наше земље на Ханкук универзитету још од 1989. године. Захвалио је студентима на њиховом активном учешћу у програмима јавне дипломатије које спроводи Амбасада, попут програма „Млади амбасадори“ и пројеката публикације књиге „Откријмо Србију“, који је тренутно у фази реализације.

Уследила је, потом, презентација активности различитих студентских секција у оквиру Катедре, током који су присутни могли да чују рецитације песама српских песника Мирослава Мике Антића и Душка Радовића (поетска секција), вести о актуелним фудбалерима из Србије у Кореји (фудбалска секција), извођење песама српских рок бендова (музичка секција), као и да уживају у извођењу наших народних игара (секција „Коло“).