Printer Friendly Version Амбасадор Грбић са градоначелником олимпијског град Пјонгћанг Шим Ђе-куком @ 13 November 2023 08:00 AM

На позив градоначелника олимпијског града Пјонгћанг у провинцији Гангвон, у коме су 2018. године одржане Зимске олимпијске игре (ЗОИ), као и Међународне федерације боба и скелетона, амбасадор Немања Грбић боравио је у посети поменутом корејском граду.

Непосредан повод за посету било је квалификационо такмичење у бобу и скелетону за пласман на Зимске олимпијске игре младих, које ће се у овој корејској провинцији одржати јануара наредне године.

Амбасадор Н. Грбић је, на молбу организатора, као и Међународне федерације за боб и скелетон, као и Корејског боб и скелетон савеза, уз амбасадоре Летоније, Аустрије и Никарагве, учествовао у церемонији доделе медаља најбољима у ове две олимпијске дисциплине.

Током боравка у Пјонгћангу, амбасадор је одржао састанак са градоначелником Шим Ђе-куком, са којим је разговарао о потенцијалима за успостављање културне, спортске и туристичке сарадње са овим корејским градом, као и провинцијом Гангвон.