Printer Friendly Version Девети Глобални форум лидерства у области ИКТ @ 8 November 2023 01:56 AM

У Сеулу је одржан „Девети Глобални форум лидерства у области информационо-комуникационих технологија (ИКТ)“, у организацији Министарства науке и ИКТ и Националне агенције за информационо друштво (НИА) Републике Кореје, коме је присуствовао амбасадор Немања Грбић, као представник Републике Србије.

Уочи отварања форума, амбасадор Грбић имао је прилику да разговара са Канг До-хјуном, замеником министра науке и ИКТ Републике Кореје, као и председником НИА Хванг Ђонг-сунгом. У разговорима је обострано похваљена сарадња коју наша земља остварује са ове две институције у области ИКТ, посебно у сегменту информационо-приступних центара, тј. СКИП центара у Београду (већ шест година уназад остварује одличне резултате и један је од најбољих у свету) и Нишу (недавно отворен).

У одвојеном разговору са др Ли Ђе-хоом, потпредседником НИА, који је недавно боравио у Србији када је отворио СКИП центар у Нишу, додатно је похваљен рад СКИП центара, а саговорник је амбасадора обавестио о текућим и будућим пројектима сарадње.