Printer Friendly Version Церемонија подизања српске заставе у међународној школи „Chadwick International“ @ 6 November 2023 04:13 AM

На позив руководства школе, амбасадор Републике Србије у Републици Кореји Немања Грбић присуствовао је церемонији подизања заставе у једној од најпрестижнијих међународних школа у Кореји „Chadwick International“, у граду Инћон/Сонгдо. Предметна церемонија одржана је као део традиције школе истицања заставе у „Холу нација“, сваки пут када би школу уписао ученик из земље која до тада није била заступљена међу ђацима. Ову школу од пре неколико месеци похађа ученик шестог разреда Алекса Келечевић.

Церемонија је започела поздравним говором директора школе Теда Хила, након чега се присутнима обратио амбасадор који је кратко представио Србију, као земљу која је дала велики допринос светској науци (Никола Тесла, Михајло Пупин и др), али и спорту, кроз велике успехе наших спортиста на међународној сцени. Након тога, обављена је церемонија подизања заставе, у којој су заједнички учествовали српски ученик и амбасадор.