Printer Friendly Version Састанак амбасадора Грбића са председником Korea Innovation Foundation (Innopolis) @ 19 October 2023 08:37 AM

Као део настојања да се унапреди сарадња са Р. Корејом у областима науке, технологије и иновација, амбасадор Немања Грбић посетио је седиште „Корејске фондације за иновације“ (Korea Innovation Foundation – „Innopolis“) у граду Деђон и имао састанак са председником Канг Бјунг-самом и сарадницима.

Канг Бјунг-сам је представио „Innopolis“, највећи иновациони кластер у Републици Кореји, који окупља 25 истраживачких института из области иновација, чији рад финансира Влада Кореје. Указао је да се наведена институција профилисала као центар корејске науке и технологије, са највећом концентрацијом талената на једном месту.

Амбасадор Грбић је истакао да многе земље могу да уче од Кореје у области иновација, те да је и Србија спремна за сарадњу са корејском страном у тој области. Подсетио је на недавну посету председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић Републици Кореји, када су теме науке и технологије биле високо на агенди разговора са корејским званичницима. Упознао је саговорника са активностима наше земље у области иновација и изразио спремност за успостављање сарадње између надлежних институција у Србији и „Innopolis“. Саговорнику је представио „BIO4 Campus“ у Београду, као потенцијалног партнера, и упознао га да се Србија све више позиционира као интересантна дестинација за корејске инвестиције.