Printer Friendly Version Амбасада покровитељ публикације књиге о Србији на корејском језику @ 4 October 2023 08:24 AM

У Амбасади Републике Србије у Сеулу покренут је пројекат публикације књиге о Србији на корејском језику, први такве врсте до сада.

Тим поводом, Амбасаду је посетило 20 корејских студената, махом са Ханкук универзитета за стране студије на коме студирају српски језик, од којих ће сваки наредних два месеца писати по један есеј на задату тему. Поменута књига, под називом „Откријмо Србију“, представљаће збирку свих есеја, а обрађиваће теме српске историје, традиције, културе, најлепших дестинација наше земље, док ће део бити посвећен саветима за путовање корејским грађанима који желе да посете Србију.

Поздрављајући присутне, амбасадор Немања Грбић је захвалио учесницима пројекта на жељи да својим радом помогну промоцију Србије у Кореји, посебно имајући у виду да корејска читалачка публика до сада није имала прилику да се упозна са књигом ове врсте на корејском језику.

Сваком од аутора есеја биће додељен сертификат о учешћу у пројекту, исти ће бити потписани као аутори публикације, а за најбоља три есеја обезбеђене су симболичне награде Амбасаде.

У плану је да прво издање књиге буде објављено до краја ове године, а церемонија презентовања сертификата ауторима биће уприличена током месеца децембра.