Printer Friendly Version Разговор амбасадора Немање Грбића са гувернером корејске провинције Гангвон @ 26 September 2023 02:47 AM

Амбасадор Републике Србије у Републици Кореји Немања Грбић разговарао је са гувернером јужнокорејске провинције Гангвон Ким Ђин-теом, током свечане вечере након отварања Међународне изложбе шумарства 2023 у граду Сокћо. Амбасадор је саговорника укратко упознао са шумарством у Србији, те истакао да свакако постоји заинтересованост наше стране за размену знања и добрих пракси у овој области, а имајући у виду да Кореја спада у ред „најзеленијих“ држава света, која је успешно спровела процес пошумљавања. Такође, било је речи и о повезивању локалних самоуправа наше земље и оних у провинцији Гангвон, како би се размотрили потенцијали за сарадњу и у другим областима, а посебно с обзиром на чињеницу да управо ова корејска провинција има стратегију развоја локалне економије засновану на знањима и иновацијама.

Амбасадор је у провинцији Гангвон боравио на позив организатора, како би присуствовао свечаној церемонији отварања Међународне изложбе шумарства 2023, која се у периоду од 22. септембра до 22. октобра одржава у овој источној провинцији Кореје. Реч је о првом оваквом догађају који се организује у Р. Кореји, а који ће укључивати различите врсте изложби, перформанса, као и академске конференције на тему одрживог шумарства. Свечаној церемонији отварања присуствовали су и корејски министар шумарства Нам Сунг-хјун, као и градоначелници градова Сокћа, Јангјанга, Госонга и Инђеа.