Printer Friendly Version Посета Амбасади делегације државних институција Србије у оквиру пројекта NIA @ 22 September 2023 07:37 AM

Амбасаду Србије у Сеулу је 21.09.2023. посетила делегација државних институција Републике Србије која у Сеулу борави на позив Националне агенције за информације Републике Кореје (NIA). Делегацију су чинили представници Канцеларије за ИТ и е-управу Владе, Кабинета председнице Владе Републике Србије (тим за популациону политику), Републичког завода за статистику и Националне академије за јавну управу. У пратњи делегације био је Ју Ђонг-вон, директор Сектора за глобалну ИТ сарадњу NIA, који је до недавно био представник ове корејске институције у Србији и у периоду од три године боравио на раду у Канцеларији за ИТ и е-управу Владе Републике Србије.

Саговорници су амбасадора Грбића упознали са актуелностима у вези са два пројекта, који се у сарадњи са NIA и неколико корејских консултантских компанија спроводе у нашој земљи у овогодишњем циклусу. Реч је о пројекту праћења трендова популационих кретања уз помоћ анализе података коришћењем технологије „big data“ (у сарадњи са „Телеком Србија“) и пројекту едукације државних службеника у примени технологије вештачке интелигенције.

Са наше стране похваљена је веома успешна и обострано корисна вишегодишња сарадња коју Србија, као и Амбасада, остварују са NIA, те инициран сусрет амбасадора са новим председником ове корејске институције у што скоријем року.