Printer Friendly Version Амбасадору Н. Грбићу уручено признање Удружења за културу и пријатељство амбасадора (КАЦФА) @ 15 May 2023 02:51 AM

Корејско Удружење за културу и пријатељство амбасадора (КАЦФА, непрофитна организација посвећена међународним културним разменама и промовисању пријатељства) је 20. априла о.г. одржало церемонију доделе награда у Кореја прес-центру у Сеулу.

Церемонији доделе награда су присуствовали угледни појединци из области културе, економије и туризма, а амб. Грбић је био почасни гост и, том приликом, му је уручена награда „Најбољи амбасадор“ за његов допринос за јачање веза са локалним заједницама у РК, као и за напор уложен у успостављање дугорочних веза између РК и РС на пољима економије, културе, туризма, образовања итд.

У свом говору, амб. Грбић је изразио своју захвалност Удружењу на веома доброј сарадњи са Амбасадом током претходних годину дана, као и на укупним напорима које ова НВО улаже у промоцију међународне културне размене, током претходних 15 година. Такође је честитао свим присутним предузетницима на освојеним наградама, додавши да очекује даљи развој економске сарадње између РК и РС, имајући у виду да је реч о најважнијем сегменту укупних билатералних односа. Захвалио је на додељеном признању, указујући да  ће наставити да ради на јачању веза између две државе, позивајући присутне представнике корејских компанија да посвете већу пажњу нашој земљи.