Printer Friendly Version Састанак амбасадора Грбића са председником Корејскe асоцијацијe за међународну трговину @ 11 April 2023 06:39 AM

Амбасадор Немања Грбић посетио је седиште Корејскe асоцијације за међународну трговину (Korea International Trade Association – KITA) и имао састанак са председником Ку Ђа-јолом.

Амбасадор Грбић је саговорника упознао са обимом и структуром трговинске размене између Србије и Кореје, уз изражавање наде да ће се позитивни трендови наставити. Обавестио је саговорника и о плановима да две земље ускоро започну преговоре о Споразуму о слободној трговини и наставе преговоре о Споразуму о узајамном подстицању и заштити улагања. Пренео је да постоји пуно простора за даље унапређење економске сарадње између две земље и замолио за подршку KITA, као кључне корејске организације надлежне за питања међународне трговине.

Саговорник (који је уједно и председник компаније „LS Group“) је истакао да је његова компанија пуно инвестирала у Србију, те је изнео веома позитивне импресије о нашој земљи. Позитивно оцењујући иницијативе за унапређење привредне сарадње две земље, пренео је да Асоцијација стоји нашој страни на располагању за сваку врсту помоћи и подршке.

Корејска асоцијација за међународну трговину основана је 1946. године са циљем унапређења корејске привреде кроз трговину, и најважнија је корејска организација за промоцију трговине, као и највеће корејско пословно удружење са преко 70.000 фирми чланица. Има репутацију једне од најважнијих институција која је допринела трансформацији Кореје у једну од најважнијих светских трговачких нација и једног од десет највећих извозника на свету.