Printer Friendly Version Састанак амбасадора Грбића са председником Одбора за спољну политику и уједињење Народне скупштине Републике Кореје @ 13 February 2023 07:21 AM

Aмбасадор Републике Србије у Републици Кореји Немања Грбић састао се са председником Одбора за спољну политику и уједињење Народне скупштине Републике Кореје Ким Те-хоом.

У разговору је обострано указано на јачање моментума у политичким односима две земље недавним сусретима председника и премијера две земље на маргинама међународних скупова, те оцењено да, иако трговинска размена и обим инвестиција између две земље последњих година континуирано расту, постоје значајни неискоришћени потенцијали за даље продубљивање превасходно економске сарадње.

Амбасадор Грбић је саговорнику упутио начелан позив да, уколико буде у прилици, посети Србију, како би се лично уверио у гостопримство нашег народа, те искористио разговор како би истакао значај парламентарне сарадње, као важног сегмената општих билатералних односа. Саговорници су констатовали да је 2019. године реализована размена посета председника парламената две земље, а прошле године и посета првог потпредседника Народне скупштине Републике Кореје Републици Србији. Нагласили су, у том смислу, да у наредном периоду треба размотрити могућности за реализацију парламентарних посета на највишем нивоу, као и посета посланика-чланова парламентарних група пријатељства у највишим законодавним телима обе земље, како би се одржао контунитет блиске парламентарне сарадње.