Printer Friendly Version Састанак амбасадора Грбића са председником Светског седишта теквондоа (Кукивон) @ 9 February 2023 01:02 AM

Aмбасадор Немања Грбић састао се са председником Светског седишта теквондоа (Кукивон) Ли Донг-супом и сарадницима.

Саговорник је представио организацију, истичући да је Кукивон, као Светско седиште теквондоа, основан 1972. године. Указао је да је теквондо не само олимпијски спорт или борилачка вештина, већ и један од главних промотера корејске културе и туризма, имајући у виду да је настао у Кореји. Обавестио је да Кукивон има отворене канцеларије у великом броју земаља, те да је у 73 земље упутио теквондо инструкторе („dispatch masters“). На наше интересовање, истакао је и могућност отварања канцеларије Кукивона у Србији, као и упућивања инструктора и тренера у Србију.

Амбасадор Грбић је захвалио саговорнику на изнетим информацијама о Кукивону и честитао јубилеј – 50. годишњицу од оснивања ове организације. Пренео је председнику Лију да је теквондо веома популаран спорт у Србији, са много успеха наших теквондиста на најеминентнијим светским такмичењима, као и нашу спремност да даље развијамо сарадњу са Р. Корејом, као постојбином овог спорта, у области теквондоа, али и спорта уопште. Упућен је и начелан позив да делегација Кукивона у наредном периоду посети Србију.