Printer Friendly Version ОСМЕ БИЛАТЕРАЛНЕ ПОЛИТИЧКЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ СА РЕПУБЛИКОМ КОРЕЈОМ @ 2 February 2023 10:03 AM

Осме билатералне политичке консултације између министарстава спољних послова Републике Србије и Републике Кореје, на нивоу помоћника министара, одржане су 1. фебруара 2023. у Сеулу.

Делегације два министарства разговарале су о интензивирању  билатералне сарадње у свим областима од заједничког интереса.

Током састанка размотрен је преглед тренутног стања и перспективе за даље унапређење билатералних односа, са нагласком на јачање размена посета на високом и највишем нивоу. Две стране су се, посебно, сагласиле о великом потенцијалу за јачање билатералне економске сарадње и повећање трговинске размене.

Обострано је оцењено да постоји велики простор за јачање сарадње у области пољопривреде, ИТ, спорта, туризма, е-Управе и инвестиција.

Размотрена су, такође, регионална и међународна питања од интереса за две земље, као и сарадња у мултилатералним форумима.

Делегацију Србије на политичким консултацијама предводили су помоћник министра за билатералну сарадњу Владимир Марић и вд помоћника министра за економску дипломатију Јагода Лазаревић, а корејску страну помоћник министра за политичке послове Че Јонг-сам.