Printer Friendly Version САСТАНАК АМБАСАДОРА ГРБИЋА СА ПРЕДСЕДНИКОМ КОМПАНИЈЕ „LS“ @ 30 January 2023 04:17 AM

Aмбасадор Немања Грбић састао се 27. јануара са председником компаније „LS“ Мјунг Рохјуном.

Амбасадор Грбић је изразио задовољство због прилике да се састане са председником компаније која је међу највећим корејским инвеститорима у Србији. Указао је да Србија настоји да привуче што више нових корејских инвестиција (о чему је недавно било речи и на састанку између председника две земље, на маргинама СЕФ у Давосу), али да посебно ценимо корејске компаније попут „LS“, које су међу првима инвестирале у нашу земљу.

Председник „LS“ је истакао да се приликом свог боравка у Србији прошле године „заљубио у Србију“, да је импресиониран квалитетом радне снаге у нашој земљи, те да је „LS“ наишла на изванредну подршку највишег руководства Р. Србије, пре свега председника Републике Александра Вучића, 2018. године када је фабрика у Зрењанину саграђена и отворена у року од само шест месеци.

Амбасадор Грбић је захвалио на изнетим информацијама и истакао да је главни приоритет Србије у сарадњи са Корејом јачање привредне сарадње, раст обима трговинске размене, као и наставак привлачења корејских инвестиција, позвавши компанију„LS“  да размотри ширење и диферсификацију свог пословања у нашој земљи.