Printer Friendly Version ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ САСТАО СЕ СА ПРЕДСЕДНИКОМ РЕПУБЛИКЕ KОРЕЈЕ ЈУН СОК-ЈОЛОМ НА МАРГИНАМА СВЕТСКОГ ЕКОНОМСКОГ ФОРУМА У ДАВОСУ @ 19 January 2023 03:06 AM

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се 18.01.2023. са председником Републике Кореје Јун Сок-јолом, на маргинама Светског економског форума у Давосу. Председник Вучић имао је отворен и пријатељски разговор са председником Јуном, коме је упутио позив да посети Србију, о интензивирању политичког дијалога и економске сарадње Републике Србије и Републике Kореје. А. Вучић је, и овом приликом, нагласио значај корејских инвестиција за нашу земљу и позвао корејске компаније да улажу у Србију.

Председник Републике Србије састао се и са представницима највећих компанија из Републике Kореје. Он је истакао да је присуство корејских компанија један од параметара успеха и економског напретка сваке земље, као и да је Србија поносна јер је успела да креира одличну пословну климу и окружење за успешно пословање великих страних корпорација. Он је корејским компанијама представио бројне потенцијале за улагање у Србију, те истакао да спој корејске високе технологије, радне етике, економске визије успеха и квалитетних стручњака у Србији, представљају добитну комбинацију за све будуће заједничке подухвате и пројекте о којима се разговарало.