Printer Friendly Version САСТАНАК АМБАСАДОРА НЕМАЊЕ ГРБИЋА СА ПОТПРЕДСЕДНИКОМ КОМПАНИЈЕ „KYUNGSHIN CABLE“ @ 1 December 2022 07:38 AM

Амбасадор Немања Грбић посетиo je седиште компаније „Кјонгшин Кејбл” у Инћону и имао састанак са потпредседником компаније и главним извршним директором Ћо Ман-хенгом и директором Одељења за електричне дистрибуционе системе Квон О-јангом.

Амбасадор Грбић је изразио задовољство због прилике да посети једну од првих корејских компанија која је у већем обиму инвестирала у Србију и која је један од лидера у производњи електронских компоненти за аутомобилску индустрију. Изразио је задовољство и захвалност што је наведена компанија изабрала управо Србију као локацију отварања своје фабрике, упркос великим изазовима са којима је била суочена услед пандемије Ковид-19, што је у значајној мери допринело ревитализацији Смедеревске Паланке, као и низа других општина у Подунављу.

Ћо Ман-хенг је захвалио амбасадору Грбићу на посети и представио компанију „Кјонгшин Кејбл“,  те пружио основне податке о отварању фабрике у Србији, указујући да су веома задовољни условима пословања до сада. Како је изнео, фабрика производи компоненте за електричне батерије, које се користе у индустрији електричних возила.

Амбасадор Грбић је захвалио на изнетим информацијама и истакао да је главни приоритет Републике Србије у сарадњи са Републиком Корејом јачање привредне сарадње, увећање укупног обима трговинске размене, као и наставак привлачења корејских инвестиција.