Printer Friendly Version ДРУЖЕЊЕ СРПСКИХ И КОРЕЈСКИХ СТУДЕНАТА У ОКВИРУ ПРОГРАМА „МЛАДИ АМБАСАДОРИ СРБИЈЕ“ @ 21 November 2022 03:02 AM

Као наставак иницијативе „Млади амбасадори Србије“, започете прошлог месеца, у Амбасади Р. Србије у Сеулу је 19. новембра о.г. одржано ново окупљање корејских студената (њих 18), махом са Катедре за српски језик Ханкук универзитета за стране студије (Hankuk University of Foreign Studies - HUFS). Овога пута корејским студентима се придружило и петоро српских студената који бораве и студирају у Сеулу, како би се ближе упознали и разговарали о сличностима и разликама између српске и корејске културе.

Двочасовно дружење корејских и српских студената протекло је у веома лепој атмосфери, а Амбасада је за ову прилику припремила и традиционално српско послужење.

Оцењено је да програм „Млади амбасадори Србије“ веома добро напредује, да корејски студенти стичу нова знања о Србији, а неколико њих је већ најавило да ће у наредним месецима посетити нашу земљу. Похваљена је и активност корејских студената у промоцији Србије на друштвеним мрежама, превасходно кроз инстаграм налог oh.serbia, где се редовно поставља садржај на корејском језику, са циљем да се корејској публици приближе српска култура, обичаји, храна, природне лепоте и др.

Активности и окупљања у оквиру програма „Млади амбасадори Србије“ биће настављене и у наредним месецима.