Printer Friendly Version ПОСЕТА АМБАСАДИ ПРЕДСТАВНИКА КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА ИТ И ЕУПРАВУ ВЛАДЕ Р. СРБИЈЕ @ 9 November 2022 04:08 AM

Представници Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Владе Р. Србије, који у Р. Кореји бораве на позив Националне агенције за информационо друштво Р. Кореје (NIA), посетили су Амбасаду Р. Србије у Сеулу 8. новембра о.г.

У разговору са амбасадором Н. Грбићем, колеге из Канцеларије за ИТ и еУправу су обавестили о боравку у Р. Кореји, у оквиру кога стичу увид у корејске примере добре праксе, који се могу применити и у нашој земљи, у употреби вештачке интелигенције за унапређење услуга електронске управе и коришћењу „клауд“ сервиса за органе јавне управе.

Канцеларија за информационе технологије и електронску управу Владе Р. Србије остварује богату сарадњу са Националном агенцијом за информационо друштво Р. Кореје, на чији позив представници Канцеларије сваке године бораве у Р. Кореји и упознају се са новим трендовима у области дигитализације јавне управе, те разматрају пројекте сарадње  у Р. Србији.

Било је речи и о раду Државног дата центра у Крагујевцу, отварању новог српско-корејског информатичко-приступног центра у Србији и другим аспектима сарадње са Р. Корејом, која је на глобалном плану једна од водећих држава у области дигитализације управе.