Printer Friendly Version ПОСЕТА АМБАСАДОРА НЕМАЊЕ ГРБИЋА АЗИЈСКОМ КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ У ГВАНГЂУУ @ 13 October 2022 01:57 AM

Ради испитивања потенцијала за унапређење сарадње у области културе и уметности између Републике Србије и Републике Кореје, амбасадор Грбић посетио је Азијски културни центар (Asia Culture Center) у граду Гвангђу, где се састао са председником AКЦ Ли Канг-хјуном.

Председник Ли је представио Азијски културни центар, који је отворен 2015. године и представља највећи културни центар у Азији, а делује под окриљем Министарства културе, спорта и туризма Републике Кореје. Импресиван комплекс AКЦ, који се простире на око 140.000 квм, располаже Азијским културним архивом, великом библиотеком, као и са три театра, неколико великих галерија и модерно опремљеним центром за уметност и креативне технологије. Ли Канг-хјун је обавестио да AКЦ има успостављену међународну сарадњу махом са азијским земљама, али да у наредном периоду настоје да привуку и уметнике из других земаља, те да су заинтересовани да сарађују и са установама културе у Србији.

Амбасадор Грбић је указао да је Србија земља са богатом културом и дугом историјом, те да располаже угледним и етаблираним институцијама културе, те значајном нематеријалном културном баштином,  што би свакако требало представити корејској публици, кроз сарадњу са АКЦ. Амбасадор Грбић је пренео наш интерес за сарадњу са AКЦ, као еминентном и једном од најпосећенијих културних институција у Републици Кореји, кроз одржавање изложби српских уметника, било самостално, или у сарадњи за корејским уметницима, или кроз друге видове сарадње.