Printer Friendly Version ПРИСУСТВО АМБАСАДОРА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У СЕУЛУ НЕМАЊЕ ГРБИЋА НА МАНИФЕСТАЦИЈИ „ВЕЧЕ ГЛОБАЛНИХ ПРИЈАТЕЉА“ УНИВЕРЗИТЕТА СЕУЛА @ 24 August 2022 07:51 AM

На позив декана Међународног факултета за урбане науке Универзитета Сеула (University of Seoul) проф. Парк Хје-она, амбасадор Немања Грбић присуствовао је манифестацији „Вече глобалних пријатеља“. Универзитет Сеула један је од најстаријих универзитета у Р. Кореји, а поменути факултет основан је у оквиру Универзитета 2012. године, са циљем да створи акадамску базу и стручан кадар у областима грађевинарства, урбанизма, урбаног планирања, инфраструктурног развоја и сл, у домаћим и међународним круговима.

Као студент на мастер студијама поменутог факултета у школској 2020-2021. години овде је боравила Слађана Миловановић, која је овом приликом посетила Сеул како би присуствовала церемонији дипломирања и састала се са амбасадором.

У разговору са деканом Факултета за урбане науке, као и професорима, амбасадору Грбићу је пренето да је, до сада, укупно двоје државних службеника из Србије похађало студије на поменутом факултету, те да ће, сагласно веома позитивним утисцима које имају у раду са нашим студентима, те листи приоритета корејских институција, настојати да у наредном периоду понуде још стипендија нашој земљи, на чему је амбасадор срдачно захвалио.