Printer Friendly Version ПРЕДАВАЊЕ АМБАСАДОРА ГРБИЋА НА ЖЕНСКОМ УНИВЕРЗИТЕТУ САНГШИН У СЕУЛУ @ 10 June 2022 09:08 AM

Амбасадор Републике Србије у Републици Кореји Немања Грбић посетио је 9. јуна 2022. године Женски универзитет Сангшин у Сеулу (Sungshin Women's University - SWU) и имао састанак са председником SWU Ју Сонг Куном, а затим је одржао предавање студентима SWU о Србији.

Амбасадор Грбић je пренео задовољство због успостављања сарадње између SWU и Универзитета у Крагујевцу, као и недавно потписаног МоР између два универзитета, на иницијативу Амбасаде. Пренео је очекивање да се успостављена комуникација конкретизује и да, почев већ од следеће академске године, дође и до прве размене студената и професора између две институције. Посебно је захвалио на прилици да студентима SWU одржи предавање о Р. Србији.

Председник SWU Ју Сонг Кун захвалио је амбасадору Грбићу на поновној посети SWU, након иницијалне у марту, и пренео захвалност због помоћи Амбасаде у успостављању сарадње са Универзитетом у Крагујевцу. Изразио је спремност за даље унапређење сарадње са Србијом.

Након одржаног састанка са председником Универзитета, амбасадор Грбић је студентима SWU одржао предавање о Р. Србији, у коме је представио нашу земљу, као и односе између Србије и Кореје. Око 200 студената који су пратили предавање, показали су велико интересовање и активно учествовали у предавању.

По одржаном предавању амбасадора Грбића, приказана је и куртоазна видео-порука градоначелника Крагујевца Николе Дашића у којој је укратко представио Град Крагујевац и поздравио потписивање МоР између Универзитета у Крагујевцу и SWU.