Printer Friendly Version АМБАСАДОР ГРБИЋ САСТАО СЕ СА ГЕНЕРАЛНИМ ДИРЕКТОРОМ ЗА ЕВРОПУ У МИНИСТАРСТВУ СПОЉНИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИКЕ КОРЕЈЕ КИМ ЂУНХГВАОМ @ 31 May 2022 08:41 AM

Амбасадор Републике Србије у Републици Кореји Немања Грбић састао се 31. маја 2022. са генералним директором за Европу у Министарству спољних послова Републике Кореје Ким Ђунгхваом.

У разговору је обострано констатовано да су свеобухвтни билатерални односи веома добри, са значајним потенцијалом за јачање сарадње у бројним областима.

У домену политичких односа, било је речи о плановима и могућностима за размену посета на највишем и високом нивоу у наредном периоду, као и о предстојећим редовним политичким консултацијама између два министасртва спољних послова, које ће се одржати у Сеулу.

Амбасадор Грбић је истакао да нарочито велики потенцијал постоји када је реч о јачању економске сарадње, апострофирајући инвестициони потенцијал наше земље, који привлачи све већу пажњу успешних корејских компанија, али и могућности за увећање укупног обима узајамне трговинске размене. 

Размењена су и мишљења о даљој сарадњи у областима културе, образовања, омладине и спорта, а истакнута је и веома добра сарадња коју две земље остварују у међународним организацијама, тј. на мултилатралном плану. Амбасадор Грбић искористио је прилику да представи актуелне кандидатуре наше земље, те замоли за подршку корејске стране, а имајући у виду пријатељске односе између две земље.