Printer Friendly Version ЈАЧАЊЕ САРАДЊЕ И ПАРТНЕРСКИХ ОДНОСА СА РЕПУБЛИКОМ КОРЕЈОМ @ 25 May 2022 02:29 AM

Београд, 24. мај 2022.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са новоименованим амбасадором Републике Кореје у Србији Ли Ђеунгом о продубљивању билатералне сарадње и партнерских односа, пре свега на пољу економије и привреде.

Брнабић је изразила уверење да ће током мандата амбасадора Лија две земље успети да унапреде и прошире сарадњу и у области ИТ индустрије, у којој Кореја постиже изузетне резултате и умногоме може да допринесе развоју овог сектора у Србији.

Председница Владе је оценила да је Српско-корејски информатички центар у Београду пример досадашњег кооперативног рада наших држава, при чему је изразила захвалност Амбасади и Влади Републике Кореје на подршци коју су кроз рад овог центра пружили дигитализацији и унапређењу електронских сервиса јавне управе у Србији.

Амбасадор Ли је навео да је будућност у развоју „паметних градова“ у циљу квалитетнијег живота грађана и да постоји простор за партнерство двеју држава у овој области.

Како је оценио, постоји повећано интересовање корејских компанија за улагање на српском тржишту, и план Амбасаде је да настави да промовише Србију као инвестициону дестинацију.

Саговорници су разговарали и о продубљивању сарадње и у другим областимa попут електронске управе, енергетике и заштите животне средине.

Премијерка је пожелела амбасадору Лију успешан мандат у Србији и изразила уверење да ће у предстојећем периоду, заједничким деловањем, две земље успети да учврсте сарадњу и подигну ниво партнерских односа у многим областима.

Извор/Фото: www.srbija.gov.rs