Printer Friendly Version ПОСЕТА АМБАСАДОРА Н. ГРБИЋА КОРЕЈСКОЈ ПРАВОСЛАВНOЈ МИТРОПОЛИЈИ @ 28 March 2022 09:40 AM

Амбасадор Н. Грбић посетио је 28. марта 2022. цркву Св. Николе у Сеулу и разговарао са митрополитом Амбросиосом Зографосом, поглаварем Корејске православне митрополије, која је под црквеном јурисдикцијом Васељенске патријаршије.

Митрополит А. Зографос представио је историјат деловања и актуелни мисионарски рад Корејске православне митрополије и цркве Св. Николе у Сеулу, која је саграђена 1968. године у византијском стилу и окупља око 10.000 православних верника у Р. Кореји, од којих су око 4.000 Корејци, а око 6.000 припадници већински православних народа. Црква Св. Николе је богато украшена (иконостас, фреске, реликвије, мозаици) и поседује обимну библиотеку црквених књига, као и музеј у коме су приказане верне копије уметничких предмета и скулптура из античке Грчке.

Имајући у виду да у богатој црквеној библиотеци нема књига из Србије, амбасадор Н. Грбић је предложио да у њој буду изложене и књиге о верској баштини Србије, како би се са њом упознали сви православни верници у Кореји, што је митрополит Амбросиос радо прихватио.