Printer Friendly Version ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ПРИМИO АКРЕДИТИВНА ПИСМА НОВОИМЕНОВАНОГ АМБАСАДОРА РЕПУБЛИКЕ КОРЕЈЕ @ 16 March 2022 10:41 AM

16.03.2022.

Председнику Републике Србије Александру Вучићу акредитивна писма предао је и амбасадор Републике Кореје Ли Ђеунг.

Председник Вучић је овом приликом замолио амбасадора Лија да пренесе поздраве и честитке новоизабраном председнику Јун Сок-јолу, са надом да ће у наредном периоду доћи до размене посета на високом нивоу.

Председник Вучић је амбасадору Лију пожелео успешну дипломатску службу у Београду, уз очекивање да ће својим ангажовањем, уз подршку српских власти, подстаћи интензивирање политичког дијалога и даље јачање економских веза двеју земаља. Председник Вучић је констатовао да смо у последње време значајно повећали привредну сарадњу и трговинску размену.

Амбасадор Ли је рекао да ће наставити рад својих претходника на промовисању Србије као одличне дестинације за инвестиције корејских компанија, као и испуњењу циља о удвостручавању трговинске размене. Такође је изразио намеру да ради на томе да становници Јужне Кореје сазнају што више о Србији као туристичком одредишту.

У разговору је констатовано да се све више корејских компанија интересује за услове инвестирања на српском тржишту, захваљујући и раду канцеларије КОТРА (Корејска агенције за промоцију трговине и извоза).

Двојица саговорника су се сагласили да постоје велике могућности и за сарадњу у другим областима, попут образовања, културе и спорта, као и пројектима "паметних градова", електронске управе и заштите животне средине. Они су истакли значај заједничког Информатичког центра, који од 2017. успешно ради у Београду.

Извор/Фото: www.predsednik.rs