Printer Friendly Version Ханкук универзитет - SeCrо Vision Contest - 27.11.2014. @ 2 December 2014 01:01 AM

     На Ханкук универзитету за међународне студије у кампусу у граду Јонгин поред Сеула, одржано је 9. по реду традиционално годишње такмичење студената српског језика под називом SeCrо Vision Contest.
     Манифестацији су присуствовали aмбасадор Републике Србије у Републици Кореји Зоран Казазовић и саветник Александар Ђорђевић, на позив декана Факултета за источноевропске студије, професора Квона Хјокђеа. 
     Такмичило се око 80 студената који су рецитовали поезију на српском језику, изводили песме популарних извођача из Србије уз одговарајућу кореографију, а фолклорна група са Катедре је извела и традиционално влашко коло. Одличним наступом и уложеном енергијом студенти Ханкук универзитета су показали изузетан ентузијазам за учење српског језика и културе и продубљивање веза са Србијом.
     Амбасадор Зоран Казазовић је у поздравном говору похвалио студенте за интерес и напоре које улажу у проучавање српског језика, а на крају програма је уручио награде најбољим извођачима.
     На Ханкук универзитету тренутно на све четири године српски језик учи 120 студената, а годишње их се упише у просеку 35. Ханкук универзитет за међународне студије има успостављену сарадњу са универзитетима у Београду и Новом Саду.